Marcelle Monshouwer is Miss Efficiency

Als aannemers dochter groeide ik op in een ondernemend gezin. Mijn vader vond mij te eigenwijs om voor een baas te werken en na er meerdere versleten te hebben…., had hij wellicht gelijk.

Augustus 2003, het bedrijf waar ik werkzaam voor was ging failliet... ik stond voor de keuze óf geld innen bij het GAK of een deur verder gaan en inschrijven bij de KvK. Ik koos voor het laatste. Snel een BTW nummer opvragen en in volle vaart naar het Office Centre en de Makro... Zonder deze passen ben je immers geen echte ondernemer (vond ik dan hè!). Vervolgens enorm veel geluk gehad. Ik bleek over een mooi netwerk van mensen en bedrijven te beschikken, die me het werk graag gunden. Waar ik begon met projectmatig werk zoals "Organisator van bedrijfsfeesten", "Makelaar in recreatiewoningen", "Consulente voor de HISWA in Zeeland", "Officemanager in de catering", "Verkoop relatiegeschenken" .... veranderde de focus langzaam. Waar ik ook naar binnen stap, het gebruik van de computer blijft hopeloos achter bij de ontwikkeling van de techniek. We beschikken wel allemaal over de Porsche (lees: nieuwe Officeversie), toch berijden we hem als ware het een Lada… Gaat die Porsche mooi kapot van. Die wil immers doorschakelen!

Dit bleek mijn passie… Het rijcomfort zodanig aanpassen, dat de gebruiker én de auto optimaler kunnen presteren. Niets geen extra investering, want die computer met programma’s als Excel, Word en Outlook hebben we al jaren. Nu kijken waar de kennisbehoefte ligt en dat efficiënt aanpakken. Inmiddels ben ik door Microsoft gecertificeerd als Office Specialist MASTER (Excel, Word, Outlook, OneNote & PowerPoint). Power BI is toegevoegd en uiteraard het omgaan met M-365 (Teams, SharePoint, PowerApps & Power Automate). Sinds 2013 ben ik een door Microsoft gecertificeerde trainer. Mijn opdrachtgevers huren mij in om maatwerktraining te geven, om huisstijl te implementeren en om als consultant mee te denken aan het efficiënt inzetten, inrichten en gebruiken van de M-365 mogelijkheden.

ICT termen in begrijpelijke taal is een voortvloeisel uit alle jaren luisteren naar gebruikers én ICT experts. Ik heb me altijd afgevraagd hoe het kon dat we allen dezelfde taal denken te spreken en elkaar toch niet verstaan. Hopelijk is dit naslagwerk voor beide kanten een welkom hulpmiddel!